فاطمه علیمحمدی، کارشناس سلامت منطقه یک شهرداری تهران به خبرنگار دوچرخه میگوید: «نوجوانان باید توجه کنند که با موادی مانند آب و چای کمرنگ ولرم و سوپ روزه خود را باز کنند. سبزیجات تازه و گردو نیز برای نوجوانان در وعده افطار توصیه میشود.»
این کارشناس میگوید:«وعده افطار و شام نوجوانان حتماً با هم باشد و از خوردن شام و افطار جدا پرهیز کنند. آنها باید در افطار، تلفیقی از صبحانه و شام داشته باشند. بنابراین، این وعده باید شامل مواد پروتئینی مثل تخم مرغ و حبوبات و گوشت و مرغ باشد. در سحر نیز مواد پر پروتئین برای نوجوانان توصیه میشود که آن هم شامل حبوبات، غلات، سبزیجات و... است.»
او تأکید میکند:«مواد غذایی چرب و شیرین مثل زولبیا و بامیه و مواد سرخ کردنی پر چربی در ماه مبارک رمضان اصلاً خوب نیست. خوردن تنقلاتی مثل چیپس و پفک هم نه تنها ضرورت ندارد، بلکه مصرف زیاد آب را میطلبد و در نتیجه باعث نارسایی گوارشی میشود و مشکلاتی در هضم غذا ایجاد میکند. برعکس، خوردن لبنیات به وفور توصیه میشود.»
علیمحمدی میگوید:«خوردن گروه غذایی مغزها در ماه مبارک رمضان بسیار توصیه میشود. مغز گردو و مغز پسته بعد از افطار برای نوجوانان مفید است.»
او میگوید:«در زمان افطار تا سحر آب مورد نیاز بدن که شامل شش لیوان آب است، نوشیده شود. نوشیدن چای به ویژه چای پررنگ در سحر توصیه نمی شود، چون باعث دفع آب مورد نیاز بدن میشود. برعکس خوردن میوه در سحر سبب میشود که آب مورد نیاز بدن در طول روز تأمین و احساس تشنگی کمتر شود.»
این کارشناس سلامت تأکید میکند:«نکته دیگر این که نوجوانان باید حتماً فعالیتهای سنگین ورزشی خود را به ساعتهای بعد از افطار موکول کنند و در روز به خاطر گرمای هوا فعالیت بدنی شدید توصیه نمیشود.»
او در پایان میگوید:«نوجوانانی که ضعف بدنی دارند و رشدشان خوب نیست و دچار لاغری مفرطاند، قبل از روزه داری باید با پزشک مشورت کنند.»